به گزارش جام جم آنلاین، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه صبح امروز در چهاردهمین نشست خبری خود اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) الگوی تمامی مسلمانان و بشریت است. درس هایی که از زندگی کوتاه اما پربرکت این بانوی بزرگ مورد توجه قرار گیرد، فراوان است.
وی ضمن گرامیداشت سالروز ۱۶ آذرماه، روز دانشجو ادامه داد: روز دانشجو یادآور استکبار ستیزی، ایستادگی دانشجویان در برابر آمریکا جهانخوار و سلطه جویی و خوی تجاوزگری این رزیم است.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: راه اندازی مکرر کودتا، اغتشاش، دسیسه چینی برای حذف مردم سالاری، جاسوسی و کشتن آدم های بیگناه با ظاهر مدعی حقوق بشر از جمله اقدامات آمریکا است.
ستایشی گفت: مهمترین درس دانشجویان ایرانی بستن راه سلطه مجدد و مقابله علمی و عملی با دسیسه های آمریکا علیه ملت ایران بوده است، امروز آمریکا برای بازگشت به ایران سربلند با سد بلند دانشجویان مواجه شده اند.
وی افزود: دانشجویان بارها نشان داده اند که تلاش دشمن برای تبدیل دانشگاه به پاتوق سیاسی علیه ملت ایران محکوم به شکست است.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستور ریاست قوه قضاییه برای آزادی زندانیان به ویژه بازداشت شدگان در اغتشاشات اخیر بیان کرد: با پیروزی تیم ورزشی ما در یکی از مسابقات جهانی و شادی ملت بزرگ ایران از این پیروزی و برای استمرار بخشیدن به این شادی ریاست قوه قضاییه دستوراتی را ابلاغ کرد. نگاه قوه قضائیه ایجاد آرامش، آسایش و دوستی و... بین آحاد جامعه است.
وی تاکید کرد: این دستور رئیس قوه قضائیه شامل حل افرادی که دل اغتشاشات نقش هدایتگر و لیدر داشتند، نمی شود. پس از صدور دستور رئیس قوه قضائیه، نزدیک ۱۲۰۰ نفر از بازدداشت شدگان آزاد شدند که این اقدام مورد استقبال مردم و نخبگان واقع شد.
ستایشی گفت: رئیس قوه قضائیه تاکید دارند که این آزادی ها به معنای چشم پوشی اقدامات آشوبگران نبوده و به معنای عدم رسیدگی به پرونده های آنان نمی شود.
وی ادامه داد: در قبال دروغ پردازی ها و شایعه سازی که در فضای افکار عمومی انجام می پذیرد اقدامات قانونی صورت پذیرفته است و افراد باید برای ادعاهای خود سند ارائه کنند. هر فردی که ادعایی در فضای عمومی مطرح می کند باید برای این ادعای خود دلیل مستند ارائه کند. دستگاه قضا از کسانی که در نظم جامعه اختلال ایجاد میکنند نخواهد گذشت.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش شورای امینت ۲۰۰ نفر از شهروندان در اغتشاشات اخیر جان خود را از دست داده اند که قوه قضائیه در این خصوص به شدت حساس بود و مطمئن باشید این موضوع ارزیابی خواهد شد. تشکیل دادگاه های اتفاقات اخیر با سرعت و دقت و با جدیت لازم در حال برگزاری است و به مرور اطلاع رسانی لازم صورت خواهد پذیرفت.
حمایت رسانه های معاند از پیاده نظام خود (اغتشاشگران)
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که برخی رسانه های معاند مدعی هستند که اکنون معترضین در زندان هستند، اکنون چه کسانی به چه جرمی در زندان هستند، بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران برای معترضین احترام قائل است و شرایطی برای آن ها مشخص است اما معترض با آشوب گر فرق می کند.
به گفته ستایشی فرد معترض بازداشت نشده است و تاکنون هیچگونه بازداشتی در خصوص معترضین صادر نشده است. تنها اغتشاشگران که به جان و مال و ناموس مردم و اموال دولتی متعرض شدند، قرار قانونی شدید برای این افراد صادر شده و اکنون برخی از این ها نیز که مشمول رحمت نبودند در بازداشت هستند. با سرعت و دقت به پرونده های این افراد رسیدگی و تعیین و تکلیف خواهند شد.
وی افزود: رسانه های بیگانه به دنبال آشوب میدانی و انحراف افکار عمومی در کشور هستند. این رسانه ها صلاحیت اظهار نظر و طرح ادعا ندارند. در هیچ کجای دنیا به خصوص در محل استقرار این رسانه های بیگانه، اقدام مسلحانه (سلاح سرد و سلاح گرم) علیه مردم، حافظان امنیت و... به رسمیت نمی شناسند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: رسانه های معاند به دنبال ادامه شرارت در کشور عزیزمان هستند و مردم را تشویق به آشوب میکنند و دشمن از پیاده نظام خود حمایت میکند. کسانی که آتش به زندگی مردم و اموال عمومی خصوصی و دولتی میزند ، تروریست نیستند؟
ستایشی با اشاره به حادثه های مشهد و البرز گفت: اغتشاشگران را نباید معترض بدانیم.
آخرین جزئیات درباره اتباع بازداشت شده در اغتشاشات اخیر
وی در پاسخ به این پرسش که تا کنون چه تعداد از اتباع در اغتشاشات اخیر بازداشت شده اند، ادامه داد: دو مجموعه در دستگاه قضا به همراه وزارتین کشور و اطلاعات و... در این خصوص اقداماتی منسجم و کارشناسی انجام داده اند. در حوزه معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه کارهای ویژه ای با مشارکت دادستان تهران و ضابطین خاص ماموریت پیدا کرده اند که تحقیقات جامعی در پیرامون موضوع مطروحه انجام دهند و تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
ستایشی گفت: تعدادی از اتباع در اغتشاشات اخیر دستگیر شده اند، اتهام آن ها ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی است. برخی از این افراد با قرارهای نهایی آزاد شدند و پرونده برخی دیگر در حال بررسی است. اطلاع بیشتری در این خصوص حاصل شد، به سمع و نظر مردم خواهیم رساند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه برای آزادسازی بازداشت شدگان پس از پیروزی تیم ملی قوتبال کشورمان گفت: این افراد با قرار وثیقه و با نگاه رفعت اسلامی این افراد آزاد شده اند. نظارت قضایی خاصی روی این فراد صورت میگیرد. کسانی که مجدد مرتکب این افعال بشوند، تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.
وی درباره پرونده شهید عجمیان گفت: فرآیند رسیدگی به پرونده های مربوط به اغتشاشات اخیر با استناد به مدارک موجود و بر اساس موازین قانونی در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد.
ستایشی با بیان اینکه ۱۲ آبان ماه روز خوبی نبود، گفت: حوادث استان کرج در ۱۲ آبان بسیار تلخ بود، تعدادی اغتشاشگر به بهانه شرکت در مراسم چهلم یکی از کشته شدگان اغتشاشات اخیر اقدام به بستن آزاد راه کرج_قزوین می کنند. عبور و مرور را مدخل می کنند، اموال عمومی و خصوصی را تخریب و مامورین را مورد ضرب و جرح قرار می دهند. در این روز سید روحالله عجمیان را مورد تعرض قرار می دهند و به درجه رفیع شهادت نائل می شود. این حادثه بسیار دلخراش بود.
وی گفت: پس از این حادثه پرونده آن تشکیل شد و بازپرس ویژه مشخص شد. مرکز رسانه قوه قضائیه باید فیلم های مربوط به حادثه ۱۲ آبان در کرج را منتشر کند تا مردم شاهد اقدامات عوامل این حادثه تلخ باشند باید احکام این افراد قاطع و بازدارنده باشد.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: متهمان به ویژه متهمانی که ضربات متعدد چاقو و... منجر به شهادت شهید عجمیان شدند و با استفاده از پوشش های متعدد با هدف اینکه شناسایی نشوند، شناسایی و بازداشت شدند.
وی ادامه داد: کیفرخواست متهمان اصلی در ۲۱ آبان ماه صادر شد. کمتر از یک ماه پس از شهادت شهید عجمیان جلسات دادگاه رسیدگی به این جنایت برای ۱۳ نفر برگزار شد. گفتنی است جلسات دادگاه صالح برای سه نفر از بازداشت شدگان کمتر از ۱۸ سال داشتند نیز برگزار شد، در نهایت ختم رسیدگی صادر می شود و چهاردهم آذرماه احکام لازم صادر شده است.
سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: بر اساس احکام صادره برای ۵ نفر از متهمان که اقدامات موثر داشتند با چاقو و ضرب و جرح و کشیدن بدن شهید روی آسفالت به اتهام افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور که موجب اخلال در نظم عمومی کشور شد به اعدام محکوم شدند و ۱۱ متهم دیگر از جمله ۳ نفر کمتر از ۱۸ سال به حبس های طویل مدت محکوم شدند.
این احکام بدوی است و در صورت اعتراض قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور را دارد.
ستایشی در خصوص نتیجه دادگاه شهید سلیمانی بیان کرد: این پرونده در حال رسیدگی است با توجه به شرایط خاص این پرونده و حساسیت های آن در حال رسیدگی است و تحت نظارت رئیس کل دادگستری استان تهران است.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده اکبر طبری اظهار کرد: پرونده شعبه پنجم دادگاه کیفری یک حکم صادر شده است و کلیه اموال که بزه پولشویی بوده است، ضبط و یک چهارم اموال بر اساس قیمت روز به عنوان جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده شهید فخری زاده بیان کرد: پرونده شهید ۱۵ نفر متهم دارد، ۹ نفر آن ها به اتهام افساد فی الارض و مابقی اتهام های دیگری دارند. پرونده در دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است.
ستایشی درباره پرونده چعب بیان کرد: اتهام افساد فی الارض است و تروریست هستند. پرونده او در حال بررسی است.
وی درباره سرکرده گروهک تروریستی تندر اظهار کرد: جمشید شارمند به اتهام افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی از جمله بمب گذاری در حسینیه ارشاد شیراز است که منجر به شهادت ۱۳ نفر و زخمی شدن ۳۰۰ نفر شده است، به زودی کیفرخواست او صادر و اعلام می شود. ۷ جلسه رسیدگی به پرونده ایشان برگزار شده است.
سخنگوی قوه قضائیه دد پاسخ به اینکه آیا بازه زمانی مشخصی برای رسیدگی به پرونده های اغتشاشات اخیر بیان کرد: در پرونده محمدقبادلو، ۳۰ شهریور ماه مرتکب جرم شد و در همان روز دستگیر شد. ۷ ابان ماه جلسه دادگاه او برگزار شد و ۲۵ حکم او صادر شد. این پرونده ها توسط روسای دادگستری، دادستان و رئیس قوه قضائیه رصد و بررسی می شود.
وی با اشاره به روند رسیدگی به پرونده مجیدرضا رهنورد بیان کرد: حادثه مربوط به این پرونده ۲۶ آبان ماه بود که ۲۸ آبان ماه متهم دستگیر شد و ۳ آذرماه کیفرخواست صادر و هشتم آذرماه دادگاه مربوط به این پرونده برگزار شده است.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت